Korstnapühkija akt ei päästnud tulekahjust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad selgitasid, et tulekahju sai alguse korstnast.
Päästjad selgitasid, et tulekahju sai alguse korstnast. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Esmaspäeva õhtul kihutasid päästjad Tartus Karlova linnaossa, et kustutada ühe elumaja korstnalõõrides süttinud tahm. Hiljem selgus, et korsten oli alles hiljuti pühitud ning selle kohta esitas elanik ka akti.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel said tuletõrjujad põlenguteate Salme tänavast 7. novembril kella 17.10 ajal. Korstnalõõrides põles tahm, tuli ehituskonstruktsioonidele õnneks ei levinud.

Pärast põlengule piiri panemist elaniku käest korstna pühkimise kohta küsinud päästjaile esitas elanik korstnapühkija kehtiva akti. Selle järgi olid kütteseadmed puhastatud septembrikuus, kuid korstnapühkija oli tõenäoliselt teinud ebakvaliteetset tööd.

Korstnapühkija kutsetunnistuse andmed ja nimi fikseeriti. Elanikule anti suunised lasta tulekahju ärahoidmiseks uuesti kütteseadmeid puhastada. Ebakvaliteetset tööd teinud korstnapühkija suhtes alustasid päästekeskuse järelevalveinspektorid menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles