Tartus algab Läti nädal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp. Foto on illustreeriv.
Läti lipp. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lāčplēsise ehk Karutapja päevaga 11. novembril algab Tartus Läti nädal, mille jooksul saab osa nii rahvatantsudest kui -muusikast.

Läti nädalat korraldab Tartu Läti selts, kes peale iga-aastase ühise Läti sõdurite ja sõjapõgenike mälestamise Uus-Jaani kalmistul on kokku pannud mitmekülgse peonädala kava. Sellest on oodatud osa võtma nii lätlased kui ka muust rahvusest ja igas vanuses Eesti elanikud, kel soov Lätist ja lätlastest rohkem teada saada.

Seltsi teatel leiab 11.–17. novembrini kestva Läti nädala sündmuste hulgast tutvumise Balti kaitsekolledžiga, mälestushetke ja küünalde asetamise Läti sõduritele ja sõjapõgenikele Tartu Uus-Jaani kalmistul ning kunstnik Agnes Lipingu maalinäituse «Punased kiired» avamise.

Samuti on võimalik külastada Liepāja noorte tantsukollektiivide Spārni ja Jumītis kontserti Eesti Rahva Muuseumis, ansambli Manta kontserti baaris Edison ning Läti-Soome dueti PerkHell rahvamuusikuhommikut jõekohvikus Sisevete Saatkond.

Need, kel sügavam huvi läti keele ja kultuuri vastu, saavad tutvuda rahvalaulude ja iidsete märkidega pärimuskultuuri töötoas. Ka on võimalik kohtuda eesti kirjanduse viljaka läti keelde tõlkija Guntars Godiņši ning luuletaja Contraga. Viimane on tõlkinud eesti keelde läti 19. sajandi lõpu luuletaja Eduards Veidenbaumsi luulet ning esitles hiljuti raamatut «Minu Läti».

Üritused on nii läti, eesti kui inglise keeles. Lisateavet nende kohta leiab Tartu Läti seltsi lehelt Facebookis https://www.facebook.com/Terbata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles