Galerii: Annelinna lapsed riputasid aiale sadu helkureid (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krõbedast talveilmast hoolimata kogunes umbes kolmsada Annelinna koolide ja lasteaedade last Descartes’i kooli juurde, et anda oma panus linna esimese helkuriaia rajamisse. Aia põhimõte on lihtne: võta, kui sul pole, pane, kui sul on üle!

Helkuriaia idee üks autoritest, Descartes’i kooli klassiõpetaja Kaja Kivisikk rääkis, et eeskujuks on võetud Pärnus juba mitmendat aastat toimiv helkuripuu.

Kuna Annelinnas sobivat puud ei leitud, otsustati, et helkurid riputatakse mängu- ja liikumisaiale Annelinna koolide ja lasteaedade vahelisel alal. Peale Descartes’i kooli jäävad samasse kanti Hansa kool ning Poku, Krõlli ja Pääsupesa lasteaed. Just nende õppeasutuste lapsed riputasidki aiale esimesed paarsada helkurit.

Kivisikk loodab, et helkuriaed jääb toimima. See tähendab, et sinna võivad üleliigse helkuri riputada kõik, kes tahavad aidata neid, kel pole helkurit ja kes pole seetõttu liikluses nähtavad. Teisalt võivad helkureid valehäbita võtta kõik soovijad.

Kaja Kivisikk nentis, et helkuri vajalikkust tuleb lastele pidevalt meelde tuletada, kuigi esimese klassi õpilastele on ette nähtud helkurikoolitus, millest võtavad osa ka politsei esindajad.

«Kõige kurvem on, kui mõni lapsevanem ütleb, et tema lapsele pole helkurit vaja, sest teda viiakse-tuuakse autoga,» tõdes Kivisikk. Kuid õnnetus ei hüüa tulles, sestap oleks targem helkur endale külge riputada, paremale poole ja autotulede kõrgusele, nagu teadsid ka helkuriaia avamisel osalenud lapsed.

«Helkur on väike, kuid tema jõud on suur,» tuletab Kaja Kivisikk kõigile meelde.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles