Tartumaal vastu puud sõitnud autos sai vigastada laps

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tartu vallas Lähte-Kõrveküla teel. Teelt välja vastu puud sõitnud autos sai vigastada laps.
Liiklusõnnetus Tartu vallas Lähte-Kõrveküla teel. Teelt välja vastu puud sõitnud autos sai vigastada laps. Foto: Politsei

Täna hommikul kaotas Tartu vallas Kõrveküla-Lähte teel juhitavuse sõiduauto Škoda Roomster ning paiskus vastu puud. Masinas kaassõitjana viibinud kuueaastane laps sai vigastada ning kiirabi viis ta ülikooli kliinikumi.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus õnnetus esmaspäeva hommikul kell 7.40 Kõrveküla-Lähte tee neljandal kilomeetril. Vasulast Kõrveküla suunas liikunud sõiduautot juhtis 28-aastane naine, kes esialgse info järgi kaotas libedal teel valesti valitud sõidukiiruse ja -võtete tõttu juhitavuse ning sõitis teelt välja paremale poole vastu puud.

Sündmuskohale saabunud politseinikud tuvastasid, et autol olid all suverehvid, millega on küll lubatud liigelda novembri lõpuni, kuid ainult äärmiselt ettevaatlikult sõites. Kiirabi viis viga saanud lapse TÜ kliinikumi tervisekontrolli, kust ta lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

Juht oli kaine ning autos kasutati nõuetekohast turvavarustust. Tee sündmuskohal oli jäine ja libe, lisas politsei pressiesindaja.

Politsei tuletab meelde, et ilma muutudes peab autojuht arvestama uute oludega, kohanema ning valima teeolusid jälgides õige sõidukiiruse. Hommikusel tipptunnil tuleks praeguse ilmaga varuda rohkem aega sihtpunkti jõudmiseks, vältida kiirustamist ja riskantseid manöövreid. Samuti peaks vältima suverehvidega sõitmist. Kindlasti tuleb masin puhastada enne sõitu lumest ja jääst, soovitab politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles