Peipsi kandi toitudest ilmus retseptivihik

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmus väike kogumik Peipsi-äärsetest toiduretseptidest.
Ilmus väike kogumik Peipsi-äärsetest toiduretseptidest. Foto: Fjodor Maspanov

Pühapäeval esitleti Lohusuus kultuuriseltsi MTÜ Logovest ruumides Peipsi toidu retseptivihikut, kuhu on kirja pandud 27 sellele kandile omast toiduretsepti kalasupist kuni Ivan-Tšai ja Peipsi keedetud suhkruni.

Ettevõtlikud Lohusuu naised võtsid teha retseptid, mis piirkonnale omased, küpsetasid need aasta jooksul kõik koos läbi, pildistasid, maitsesid ja dokumenteerisid lõpuks kogu tegevuse trükiseks «Peipsi köögi retseptid», vahendas Maitseelamuse koda.

Kuna retsepte kogunes palju rohkem, kui vihikusse mahtus, kavatsetakse lähiajal koostöös Peipsi toidu võrgustikuga välja anda ka suur retseptiraamat kuni 80 retseptiga.

Omanäoline toidukultuur on Peipsi ääres välja kujunenud kultuuride mitmekesisusest. Aja vältel on suure järve veeres kujunenud toidukultuur mõjutanud talutoitu mujalgi Eestis.

Trükise eestvedaja oli Lohusuu kultuuriselts MTÜ Logovest ja selle esinaine Natalja Tumanova. Trükis on koostatud kolmes keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles