Ihaste saab veel sel aastal uue kergliiklustee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus annab teada, et Ihastes Pallase puiestee 100 kinnistul algas uue kergliiklustee ehitamine, mis peaks talviste olude kiuste valmima juba detsembri alguseks.

Uut kergliiklusteed kavandab linn koostöös Luunja vallaga ja see on üks osa Räpina maanteed Ihaste kaudu Tartu kesklinnaga ühendavast uuest jalgratta- ja jalgteest.

Tänavavalgustusega ja esialgselt kruusakattega kergliiklustee kulgeb läbi parkmetsa. Kergliiklustee trass on põhjalikult läbi kaalutud ja kooskõlastatud ka keskkonnaametiga, sest kinnistul kasvavad riikliku kaitse all olevad taimed. Plaanitava kergliiklustee asukoht arutati läbi ka Ihaste elanikega.

Kergliiklustee ehitamise hanke võitis KV Infra OÜ. Tööde kogumaksumus on 95 298 eurot, millest linn tasub 57 179 eurot ja Luunja vald 38 119 eurot.

Käesoleval aastal on plaanis alustada ka teise Ihastesse kavandatava Kasesalu – Triigi - Mugasto - Pallase pst äärse kergliiklustee projekteerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles