Võsavillemid murdsid elamise lähedal kolm tõujäära, neljas vaagub hinge (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu valla Lapetukme külas talu pidava Rannar Lehise üks ilus villalammas sai ööl vastu esmaspäeva huntide rünnakus kõvasti kannatada. Sama karja kolm tõujäära läksid aga paraku huntide nahka.
Rõngu valla Lapetukme külas talu pidava Rannar Lehise üks ilus villalammas sai ööl vastu esmaspäeva huntide rünnakus kõvasti kannatada. Sama karja kolm tõujäära läksid aga paraku huntide nahka. Foto: Erakogu

Jälgede ja tegude järgi otsustades tungisid kaks hunti ööl vastu esmaspäeva Rõngu vallas Lapetukme külas talu pidava Rannar Lehise maja kõrval asuvasse lambakoplisse. Ligi sajapealise karja ühest loomast sõid kutsumata külalised kõhu täis, kaks lammast pureti surnuks. Üht rünnakus tõsiselt viga saanud ohvrit käis eile hommikulgi loomaarst tohterdamas.

«Kõik murtud loomad olid tõujäärad, mõni aasta tagasi tõime neid villalambaid endale Inglismaalt ja Saksamaalt,» rääkis Rannar Lehis. «Tegelemegi villa ja tõulammaste müügiga. Nüüd toidame siis hunte kah, kolm tõujäära on maas, neljas vaagub hinge.»

Talu kari oli öösel õues, maja kõrval kindlas koplis. Tapatöö tehti elamisest sadakond meetrit eemal. Pererahvas ei kuulnud sel küllalt tuulisel ööl aga midagi, ka õues valvanud koer ei andnud koplisse murdnud huntidest märku.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles