Seitse liitumist plaanivat omavalitsust korraldavad rahvaküsitluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Elva linna ning Konguta, Palupera, Puhja, Puka, Rannu ja Rõngu valdade ühinemisläbirääkimised on jõudnud otsustavasse etappi. 9.-13. novembrini toimub kõikides ühinevates omavalitsustes rahvaküsitlus, selgitamaks välja elanike arvamus ühinemise kohta ning eelistus uue ühendomavalitsuse nime osas.

Võimalikeks nimevariantideks on Elva vald või Lääne-Tartumaa vald. Rahvaküsitlusel saavad osaleda kõik 16-aastased ja vanemad Elva linna, Konguta valla, Palupera valla, Puhja valla, Puka valla, Rannu valla ja Rõngu valla elanike registrisse kantud elanikud.

Elva linna, Konguta valla ja Puhja valla elanikud saavad 9. ja 10. novembril võtta küsitlusest osa ka interneti teel. Internetis küsitlusele vastamiseks on nimetatud omavalitsuste veebileheküljelt leitav vastavasisuline link ning osalemiseks tuleb end ID-kaardi või mobiili-ID abil tuvastada.

11. ja 13.novembril on avatud küsitluspunktid kõikides ühinevates omavalitsustes. Palutakse kaasa võtta pildiga isikut tõendav dokument, küsitlusele saab vastata oma elukohajärgses küsitluspunktis:

Foto: Kuvatõmmis

Juhul kui inimene ei saa terviseseisundi tõttu või muul mõjuval põhjusel küsitluspunkti tulla, on võimalik esitada taotlus küsitlussedelite kodus täitmiseks. Täpsema info oma valla või linna veebileheküljelt.

Pärast küsitlustulemuste kinnitamist kõikide omavalitsuste volikogude poolt valmistatakse ette lõplikud materjalid ühinemisotsuse tegemiseks ning kõikide ühinevate omavalitsuste ühisvolikogu istung on planeeritud praeguse ajakava kohaselt 14. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles