Koidula piiripunktis avatakse mootorrataste ja sõiduautode piiriületuse ooteala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkti ooteala.
Koidula piiripunkti ooteala. Foto: Liis Treimann

Seoses sõiduautode piiriületuste arvu suurenemisega ning vajadusega tagada piiripunkti viivatel teedel liiklusturvalisus avatakse alates 1. novembrist Koidula piiripunktis mootorratastele ja sõiduautodele piiriületuse ooteala. Ooteala avamisega kaasneb võimalus piiriületuse aegade broneerimiseks ning reaalajas ülevaate saamine piiriületuste ooteaegadest.  

Siseministeeriumi piirivalvepoliitika osakonna juhataja asetäitja Viljar Kärgi sõnul tuleb piiriületuse sujuvamaks korralduseks alati ooteala läbida, kuid järjekorra puudumisel ei pea sõiduautode ja mootorrataste eest järjekorra koha võtmise ja ooteala teenuste kasutamise eest tasu maksma, kui sõiduk registreeritakse elavasse järjekorda ootealal iseteeninduskioskit kasutades ning sõiduki suunamine piiripunkti toimub 15 minuti jooksul.

«Soovime samas anda inimestele ka kindla piiriületuse ajavahemiku broneerimise võimalust, ehk juhul kui sõidukile broneeritakse piiri ületamise aeg ooteala teenindaja poolt, veebis või telefoni teel, saab seda teha vastavalt kehtestatud hinnakirjale. Luhamaa piiripunktis rakendub sarnane piiriületuse korraldus 5. novembrist,» lisas Kärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles