Sulgpallinoored näitasid Soomes head vormi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnish Junior 2016 sulgpalliturniiril võitsid naiste paarismängu paremalt Mari-Ann Karjus ja Kati-Kreet Marran. Finaalis alistasid nad soomlannad (vasakul) Pihla Lindbergi ja Inalotta Suutarineni.
Finnish Junior 2016 sulgpalliturniiril võitsid naiste paarismängu paremalt Mari-Ann Karjus ja Kati-Kreet Marran. Finaalis alistasid nad soomlannad (vasakul) Pihla Lindbergi ja Inalotta Suutarineni. Foto: Erakogu

Enne sel nädalal Hispaanias algavaid maailmameistrivõistlusi kontrollisid sulgpallijuuniorid vormi Soome turniiril. Lisaks juunioridele olid võistlustules ka noored.

Ühtaegu toimus Soomes Espoos 28.–30. oktoobrini kaks turniiri. 11–16aastased võistlesid Finnish International Junior Elite'il ja juuniorid Finnish Junior Openil. Eestlased, kes konkureerisid parimate kohtade nimel Soome, Läti, Venemaa ja Inglismaa sportlastega, võitsid juunioride arvestuses neli esikohta.

Finnish International Junior Elite'i turniiril alistas alla 15-aastaste poiste seas kõik vastased sulgpalliklubi Triiton mängija Artur Ajupov. Alla 17-aastaste tüdrukute naispaaris jäid alistamatuks Victoria Korobova ja Laura Martinson.

Kõige rohkem oli kindlasti kaalul ja tase kõige tugevam juunioride võistlusel. Paarismängudes tegi puhta töö Kati Kreet Marran Nõo sulgpalliklubist, kes koos Mari-Ann Karjusega Tondiraba sulgpallikoolist ja Marcus Lõoga sulgpalliklubist Triiton võitis nii nais- kui segapaarismängu. Segapaarismängu finaal võideti tugevate, neljanda asetusega venelaste vastu otsustavas viiendas geimis pärast viit päästetud matšpalli seisuga 15:14.

Märkimist väärib kindlasti TÜ akadeemilise spordiklubi sportlase Hannaliina Piho teine koht naisüksikmängus ja ka asjaolu, et sulgpalliklubi Triiton mängija Karl Kert suutis ainsana võita geimi turniiri suurfavoriidiks olnud Iirimaa esindaja Nhat Nguyeni vastu. Mõlemad mängijaid kuuluvad alla 17-aastaste vanuseklassi, mistõttu saavad veel mitu aastat juunioride tiitleid jahtida. 

Eesti sulgpalliliidu poolt võistlustel juunioreid juhendanud sulgpalliklubi Triiton treeneri Rainer Kaljumäe sõnul pakkus turniir momente, mille nimel on juuniorid ja nende treenerid juba pikalt vaeva näinud. «Peale on kasvamas väga hea punt noormängijaid, kes suudavad loodetavasti algava aasta aprillis Euroopa juunioride meistrivõistlustel palju «pahandust» teha.»

Varasematel juunioride Euroopa karika etappidel pole eestlased varem jõudnud kolmes mänguliigis korraga finaalmängudele, lisas sulgpallitreener Heiki Sorge. Soome turniir oli koondise mängijatel viimane ettevalmistav võistlus 2. novembril algavateks juunioride maailmameistrivõistlusteks Hispaanias Balboas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles