Koolinoori oodatakse Luuleprõmmile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuleprõmm tänavu aasta alguses.
Luuleprõmm tänavu aasta alguses. Foto: Kristjan Teedema

Järgmisel kolmapäeval, 2. novembril algab Tartu linnaraamatukogu saalis koolinoorte Luuleprõmm, täpsemalt võistluse Tartumaa eelvoor.

Noori oodatakse luulevõistlusele oma loomingut esitama kolmes vanusegrupis: kuni 11-aastased, 12–15- ja 16–19-aastased. Iga vanusegrupi parimad pääsevad edasi Eesti lõppvooru, mis toimub 2017. aasta alguses Tartus.

Poetry slam ehk luuleprõmm on enda luule võistu esitamine, reeglina loetakse ette trükis avaldamata luulet. Võistlusel on kolm vooru: avaring, poolfinaal ja finaal. Igas voorus on võistlejatel aega kolm minutit luuletuste esitamiseks ja oma sõnumi edastamiseks.

Esimene Tartumaa koolinoorte Luuleprõmm ligi paarikümne osalejaga toimus linnaraamatukogus käesoleva aasta alguses. Seal oli kõige rohkem osalejaid noorimas vanusegrupis.

Luuleprõmmil osalemiseks tuleb lastel ja noortel end registreerida aadressil adu.neemre@luts.ee, pannes kirja nime, vanuse ja kooli. Üritus toimub 2. novembril kell 13 Tartus linnaraamatukogus. Osalejatel tuleb kohal olla 30 minutit enne võistluse algust. Igale esinejale annavad võistlusel kõrvuti hindeid publik ja žürii. Iga vanusegrupi parimaid autasustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles