Galerii: rahvaülikoolis näeb kangasse talletatud õiteilu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 22. oktoobril tähistas Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit üle Eesti käsitööpäeva, mis keskendus sel aastal rahvarõivastele. Tartu rahvaülikool seadis sel puhul Vaksali tänava õppehoones enda juhendajate ja kursuslate töödest üles näituse «Meie oma ilu».

Rahvaülikooli Vaksali 7 õppehoone seinu kaunistavad tikitud õitemerre uppunud suured villased vaibad, aga ka rahvusliku aktsendi saanud pintsakud ja kleidid. Sealt leiab veel mulgi mehe kuue, hõbeehteid, ehtsaid triibuseelikuid ning rahvaülikooli juhendaja Airi Gailiti valmistatud triibuseelikukangaid, milles kasutatud ühekordne villane lõng on  rikkaliku pastelse värvigamma saanud Eesti metsades kasvavatelt seentelt.

Käsitöönäitus on huvilistele avatud esmaspäevast neljapäevani kell 10–20 ning reedel ja laupäeval kell 10–15. Näitust saab külastada 12. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles