Maalähedane tantsumuusika ansambel MTJ jõuab keskikka

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTJ esines täna koosseisus Villu Laiapea (vasakult, klahvpillid), Vello Tellissaar (kitarr), Alar Salurand (bass), Raivo Kull (trummid) ja Andres Joamets (soolokitarr) Püssirohukeldri laval.
MTJ esines täna koosseisus Villu Laiapea (vasakult, klahvpillid), Vello Tellissaar (kitarr), Alar Salurand (bass), Raivo Kull (trummid) ja Andres Joamets (soolokitarr) Püssirohukeldri laval. Foto: Sille Annuk

Sügisel 1981 Tartu külje all Tõrvandi EPT ehk Eesti Põllumajandustehnika koondises töödejuhatajate ja traktoristidena ametis olnud noormeeste ansambel MTJ, mis on sõjajärgse majandusliku üksuse masina-traktorijaam lühend, on jõudnud keskea piirile.

Täna mängisid praegused bändiliikmed Villu Laiapea (klahvpillid), Vello Tellissaar (kitarr), Alar Salurand (bass), Raivo Kull (trummid) ja Andres Joamets (soolokitarr) Püssirohukeldris lõunastavatele lätlastele ja mõnele tantsupaarile mõne maalähedase loo. Need salvestas Kanal 2, et näidata koos intervjuudega oma vaatajaile lähemail päevil.

Kaamera ees tuli 35. aastapäeva tähistava bändi seiklusrikkast ajaloost pajatada Vello Tellissaarel ja Tähepõllu Lempsil, nagu hüüavad seda ansambli jutukat asjaajajat arvukad sõbrad-tuttavad. Tartu Postimehe reporterile jõudis ta kahe tantsu vahel pajatada, et Kanal 2 ei ole ainus meediakanal, mis MTJ-i on näidata ja kuulata võtnud.

Suur osa ühest päevast kulus Tähepõllu maakodus Talvikese külas, et «Prillitoos» võiks näidata saatelõiku 6. novembri hommikul. 10. novembril ärkavad bändiliikmed enne kukke ja koitu, et jõuda Tallinnasse «Terevisiooni» stuudiosse. Homme on nad varakult Elmari raadio mikrofonide taga.

Sellise meedialainetel hõljumise põhjuseks on MTJi 35. aastapäeva puhul kaks suurt kontserti, millest üks on 12. novembril Vanemuise ja teine järgmisel päeval Pärnu kontserdimajas. Kontserdi teeb suureks pikk külalisesinejate nimekiri alates Ivo Linnast ja Boris Lehtlaanest ning lõpetades ansambliga Seelikukütid.

Siin saab kuulata MTJi esituses laulu "Priidu".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles