Peeter Põllu päeval räägitakse teistmoodi koolist ja antakse üle stipendium

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu kuju Tartus.
Peeter Põllu kuju Tartus. Foto: Andres Ehrenpreis

Neljapäeval, 27. oktoobril leiab Tartu ülikooli haridusteaduste instituudis aset üheksandat korda Peeter Põllu päev, mis on pühendatud haridusteaduse valdkonna üliõpilaste teadustegevusele.

Endise rektori, haridusministri ja õpetaja Peeter Põllu mälestuspäeval peetakse ettekandeid, mille keskmes on teistmoodi kool. Muu hulgas räägitakse õuelasteaiast, avatud klassiruumist, ettevõtlikkusõppest ja projektõppest, aga ka sellest, kuidas algklasside õpilased õpetavad õpetajaid.

Pärast ettekandeid antakse üle tänavune Peeter Põllu stipendium, millega aidatakse kaasa õpetajakutse tunnustamisele Eesti ühiskonnas ning toetatakse õpetajakoolituse üliõpilasi nende õppe- ja uurimistöös. Stipendiumi väärtus on 1920 eurot.

Lisaks saavad tudengid osaleda töötubades, mille teemad on seotud lõputöö valmimise murede ja rõõmudega. Päeva lõpetab teemalaat, kus tudengitel on võimalus tutvuda õppejõudude poolt väljapakutavate uurimisvaldkondadega ning leida lõputöö teema ja juhendaja.

Terve päeva jooksul on Jüri Parijõe nimelises haridusteaduste instituudi raamatukogus avatud õppejõudude kooliasjade näitus «Teistmoodi kooliaeg».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles