Linn plaanib kogu Annelinna tänavavalgustuse uuendamist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LED-valgusti.
LED-valgusti. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu soovib lähiaastatel rekonstrueerida kogu Annelinna tänavavalgustuse, et parandada linnaosa elanike elukeskkonda ja säästa energiat. Positiivse rahastusotsuse korral on kavas tööd teostada 2017. – 2018. aasta jooksul.

«Annelinna tänavavalgustus on rajatud enamasti 30-40 aastat tagasi ning on suures osas amortiseerunud. Valgustuse kaasajastamine võimaldab lisaks turvalisemale elukeskkonnale säästa ligikaudu 70 protsenti senisest energiakulust,» märkis linnapea Urmas Klaas.

Uue valgustuse rajamiseks esitab linn toetustaotluse Keskkonnainvesteeringute keskusele. Kavandatava projektiga on kavas rekonstrueerida ligikaudu 1500 valgustuspunkti, mis tähendab kogu Annelinna tänavavalgustust. Olemasolevad HPS-valgustid vahetatakse distantsilt juhitavate LED-valgustite vastu, uuendatakse valgustite postid ja kaablisüsteem.

Projekti maksumuseks kujuneb hinnanguliselt 2,2 – 2,4 miljonit eurot ja eeldatav omafinantseeringu määr on 30 protsenti projekti kuludest ehk 660 000 - 700 000  eurot.

Annelinna tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks plaanib linn küsida toetust Euroopa Liidu struktuurivahendite meetmest «Energiasäästu ja taastuvenergia osakaalu suurendamine». Taotlusvoor on avatud kuni jaanuarini 2017. Otsuse eeldatav teatavaks saamise aeg on aprill-mai 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles