Nädalavahetusel saab osa raskusronimise festivalist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskusronimine.
Raskusronimine. Foto: Erakogu

Käesoleval pühapäeval, 30. oktoobril kell 11 leiab Tartu ülikooli spordihoones aset raskusronimise festival Crux Open Flash. Võistlusele on oodatud nii Eestimaa kui ka lähiriikide parimad ronijad. Lisaks edasijõudnutele võtavad seinale loodud marsruutidel mõõtu ka algajad, kellel on kuni üheaastane ronimiskogemus.

Võistlus toimub flash-festivali formaadis, mis tähendab, et ronijatel on tarvis läbida rajameistrite poolt loodud marsruudid etteantud aja ning katsete arvu juures. Seejuures veavad nad julgestusköit enda järel ning kinnitavad seda seinal asuvatesse julgestuspunktidesse. Võistlejaid ootab ees ohtralt eneseületusi ning pealtvaatajatele pakutakse põnevust ja silmailu.

Sportlik kaljuronimine on hõlmatud ka Tokyo 2020. aasta olümpiamängude kavasse. Seega oodatakse kõiki huvilisi kaljuronijate tegemisi kaema ning uuest olümpiaspordialast aimu saama.

Üritust viiakse läbi Tartu kaljuronimisklubi Crux poolt. Tegu on 2009. aastal asutatud MTÜga, mis tegeleb aktiivselt kaljuronimise populariseerimise ning ronimistreeningute läbi viimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles