Hommikust alates on sagenenud libedusest tingitud liiklusõnnetused

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune lumi.
Hommikune lumi. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Politsei Lõuna-Eesti teeninduspiirkonnas on libedusest tingitud avariid sagenenud täna hommikul alates kella kaheksast. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk märkis, et paari tunni jooksul juhtus kaksteist kergemat liiklusõnnetust, milles inimesed viga ei saanud.

Poole üheksa paiku teatati politseile, et Tartus Viljandi maanteel on kokku põrganud Opel ja Volkswagen. Inimesed viga ei saanud ning kahjukäsitlusega tegeleb kindlustusselts. Avarii põhjustanud autojuht märkis, et ei jõudnud lumisel teel piisavalt kiiresti reageerida ning pidurdada, mistõttu sõitis ta tagant otsa ees liikunud masinale.

Kell 9.20 saabus aga järgmine teade avariist Ülenurme vallas Külitse alevikus, kus arvatavasti samuti libedal teel sõitis Kia teelt välja. Inimesed viga ei saanud, kahjustada said sõiduk ja sõidutee märgistuspostid.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et arvestades ilmaolusid, soovitab politsei suverehvid talverehvide vastu vahetada aegsasti. Õige aeg rehve vahetada on tema sõnul siis, kui õhutemperatuur jääb püsivalt viie soojakraadi juurde. Rehvid tuleks enne külmakraade ära vahetada, sest temperatuuri langedes muutub suverehv jäigemaks ning rehvimuster ei haaku enam asfaldikonarustega nii hästi kui suvel.

Pähkel rõhutas, et musta jää ja libeduse ohuga tuleb arvestada juba esimeste öökülmade korral.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles