Inglanna trotsis lennul külma ilma ja Vene tolli (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede hommikul maandus Sacha Dench tiibvarjuga Raadi lennuväljal. Koduni, Slimbridge’i linna Inglismaal on jäänud veidi enam kui kuu aega ja 4000 kilomeetrit.
Reede hommikul maandus Sacha Dench tiibvarjuga Raadi lennuväljal. Koduni, Slimbridge’i linna Inglismaal on jäänud veidi enam kui kuu aega ja 4000 kilomeetrit. Foto: Eili Arula

Reede hommikul maandus Tartus Raadi lennuväljal tiibvarjuga inglanna Sacha Dench, kes alustas septembri alguses teekonda Põhja-Venemaalt Petšora jõe deltast ning loodab detsembri esimesel nädalal jõuda Inglismaale. 7000 kilomeetri pikkuse reisi eesmärk on lennata väikeluikede rännuteel ning näha, milliste takistustega linnud sel ajal rinda peavad pistma.

Kuigi Denchil ja tema meeskonnal on läbitud vaid üks riik ning umbes 2500 kilomeetrit, on nad juba praegu kümme päeva graafikust maas. Esmalt vigastas Dench õhku tõustes põlve niimoodi, et pidi paar päeva puhkama ning tema tiibvarjule kruviti alla rattad. Nüüd ei pea ta joostes õhku tõusma ega maanduma.

Eestlaslikult jahe vastuvõtt

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles