Mustveega plaanib ühinemist kaks Ida-Virumaa valda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee sadam.
Mustvee sadam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Avinurme, Kasepää, Lohusuu, Saare valla ning Mustvee linna ühinemisläbirääkimised on jõudnud järku, kus selle kuu jooksul peaksid volikogud liitumislepingu osas seisukoha võtma. Avinurme ja Lohusuu on Ida-Virumaa vallad, ülejäänud kuuluvad Jõgevamaa koosseisu.

Mustvee linnapea Max Kauri sõnul on Peipsi piirkonna omavalitsused pidanud suve algusest alates aktiivselt läbirääkimisi. Peetud on mitmeid juhtkomisjoni ning valdkondlike töörühmade koosolekuid. Läbi on arutatud kõik olulisemad küsimused ning saavutatud kokkulepped, kuidas ühinenud omavalitsuses koos toimima hakata.

Sel neljapäeval kinnitas juhtkomisjon ühinemislepingu teksti, investeeringute kava ja üleminekuperioodi ajakava. Nüüd oodatakse oktoobrikuu volikogude esmast heakskiitu lepingule.

Pärast seda suunatakse ühinemisleping avalikule väljapanekule kolmeks nädalaks, mil kõigil on võimalik teha ettepanekud lepingu sisu osas. Koosolekul lepiti kokku, et novembri alguses antakse välja viie omavalitsuse ühine ajaleht, kus avaldatakse ka ühinemislepingu tekst. Eriväljaanne läheb kõikidesse aktiivsetesse postkastidesse.

Lõpliku otsuse ühinemise kohta teevad volikogud detsembrikuus. Selleks on plaanis korraldada volikogude ühisistung.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles