Lapsed lugesid raamatukogupäevade hakatuseks võidu raamatuid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste heade lugejate hulgas tunnistas žürii võitjaks Grete Magerramovi (pildil esireas paremalt teine).
Teiste heade lugejate hulgas tunnistas žürii võitjaks Grete Magerramovi (pildil esireas paremalt teine). Foto: Sille Annuk

Üleriigilised raamatukogupäevad algasid eile keskpäeval Tartu linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonnas neljandate klasside õpilaste ettelugemisvõistlusega. Igal osavõtjal oli käes raamat, mille üks tegelastest on meri.

Auväärne žürii tunnistas võitjaks tumedate patsidega Grete Magerramovi, kes õpib Kivilinna kooli 4.c klassis. Ta luges teistele ette kolm minutit üht juttu raamatust «Kaka ja kevad», mille on kirjutanud Andrus Kivirähk. Kuidas läheb väikesel tartlannal üleriigilises finaalis, selgub juba sel laupäeval Eesti lastekirjanduse keskuses Tallinnas.

30. oktoobrini kestvate raamatukogupäevade ajal leiab aset mitmeid erialapäevi ja võistlusi raamatukoguhoidjatele endile, aga ennekõike püüab iga Eesti raamatukogu pakkuda midagi põnevat oma lugejatele. Tartu linnaraamatukogu kutsub lugejaid teatrisse, raamatuesitlustele, kirjanduskohvikutesse, reisijutte kuulama ja kirjanikuga kohtuma. Lisaks saavad lugejad osaleda loosimises «Hea raamatu kõrvale hea kohv!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles