Pommiaugus valmib kodumaine sõjamasin (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Jerjomin (vasakul) ja Eduard Onopa kulutavad suurema osa vabast ajast muuseumi hüvanguks. Nende istumise all oleva BTR-tüüpi soomukmasina said nad kaitseväelt pärast seda, kui masin oli oma aja ära elanud.
Sergei Jerjomin (vasakul) ja Eduard Onopa kulutavad suurema osa vabast ajast muuseumi hüvanguks. Nende istumise all oleva BTR-tüüpi soomukmasina said nad kaitseväelt pärast seda, kui masin oli oma aja ära elanud. Foto: Eili Arula

Kõnekeeles on sõnal pommi­auk tavaliselt halvustav tähendus. Nii nimetatakse kohta, kus pole mitte midagi huvitavat teha ega näha. Nii mõnigi Jõgeva linna elanik nimetab oma kodukanti just selliselt, kuid kaks Jõgeva meest, Sergei Jerjomin ja Eduard Onopa, on andnud pommiaugule hoopis sisukama tähenduse.

Nimelt rajasid nad kolm aastat tagasi Pommiaugu-nimelise mittetulundusühingu, mille peamine tegevusala on nende loodud Jõgewa militaarmuuseumi ülalpidamine ja arendamine.

Jerjomin selgitas, et temas on peidus kaks inimest: tehnikamees ja kunstihuviline. «Need kaks poolt on minus elanud juba väikesest peale. Kui oli vaja kutsekooli minna, siis mu vanemad ütlesid, et kunstiga võid ju alati tegeleda, aga õpi ikka üks korralik amet ka selgeks,» rääkis ta, kes on diplomeeritud laevamehaanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles