Lapsed õpivad terve nädala tundides käimata

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna kooli 5.b klassi 
õpilased Anders Kask (vasakult), Kristin Frey, Marten Tamik ja Keio Essa uurisid klassijuhataja Taimi Ruusmäe (keskel) juhendamisel, milline näeb välja Anne kanali vesi, kui see läbi seitsme sõela lasta. Lisaks tuli selgitada välja vee temperatuur. Teisipäeval näitas termomeeter seal kõigest viis kraadi sooja.
Kivilinna kooli 5.b klassi õpilased Anders Kask (vasakult), Kristin Frey, Marten Tamik ja Keio Essa uurisid klassijuhataja Taimi Ruusmäe (keskel) juhendamisel, milline näeb välja Anne kanali vesi, kui see läbi seitsme sõela lasta. Lisaks tuli selgitada välja vee temperatuur. Teisipäeval näitas termomeeter seal kõigest viis kraadi sooja. Foto: Margus Ansu

Kivilinna kooli 5.b klassi lapsed askeldasid teisipäeva lõuna ajal kõledat sügisilma trotsides Eedeni keskuse taga väikese Anne kanali ääres, vedasid kanalist purgiga vett välja, mõõtsid kalda ääres taimi ning õppisid eesti keele grammatikat.

Käsil oli parajasti koolitund klassijuhataja Taimi Ruusmäe juhendamisel. Ent mitte ainult loodusõpetus, vaid samal ajal ka matemaatika ja eesti keel. See on osa Kivilinna kooli projektiõppe nädalast, mille jooksul kõik 5.–9. klassi õpilased tegelevad nädal aega ühe teemaga, kuid õpivad samal ajal kõiki tunniplaanis ette nähtud aineid.

Taimi Ruusmäe klass sai ülesandeks uurida risti-põiki läbi kõik, mis on seotud Emajõelinn Tartuga. Aineõpetajad leidsid igaüks selle teemaga seotud tahu, mis haakuks nende ainega, ning koostasid klassijuhatajatele ülesanded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles