Suur küsimus: kuhu kolida remondi ajaks Raatuse kool?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaan A: linna algne kava on kolida Raatuse kooli vanemad klassid koolimaja remondi ajaks Ploomi tänava lasteaeda ja nooremad klassid Eerika tee lasteaeda. Plaan B: uue variandina on kaalumisel kogu koolipere Liivi tänava arhiivihoonesse (kõige parempoolsem pilt) kolimine.
Plaan A: linna algne kava on kolida Raatuse kooli vanemad klassid koolimaja remondi ajaks Ploomi tänava lasteaeda ja nooremad klassid Eerika tee lasteaeda. Plaan B: uue variandina on kaalumisel kogu koolipere Liivi tänava arhiivihoonesse (kõige parempoolsem pilt) kolimine. Foto: Margus Ansu

Suure tõenäosusega algab tuleval suvel Raatuse koolimaja täisremont ning järgmise õppeaasta peab kool töötama asenduspinnal. Lõpuni selgeks vaidlemata on aga, kus täpsemalt. Ettepanekuid on mitu, kuid kõigil on nii plusse kui miinuseid.

«Plaan A on enam-vähem kindel, see sõltub plaanist B,» ütles Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave eile hommikul. Plaan A on, et kool jätkab ühes vahetuses, aga kahes asukohas: vanemad klassid Ploomi tänava lasteaias, kus varem oli waldorfkool, ja nooremad Eerika teel, mida tunnevad Kesklinna lastekeskuse lapsed ja nende vanemad. Mõlemad on kooli praegusest asukohast kaugel ja see ei ole koolile kõige sõbralikum plaan, möönis Raave.

Plaan B on praegu tema sõnul Toomel asuv arhiivihoone, kuhu kogu kool mahuks ära, aga see maja vajaks kooli vajaduste tarvis kohendamist. Mis see maksab, ei ole veel keegi arvutanud, sest alles eile käisid linna ja kooli esindajad maja selle pilguga üle vaatamas. Riigi Kinnisvara on igal juhul väljendanud valmidust arutada hoone kooli käsutusse andmise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles