Maratonipäeval võib olla krõbe külm

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugpõgjast tuleb järmisel nädalal lühiajalisi külmalaineid.
Kaugpõgjast tuleb järmisel nädalal lühiajalisi külmalaineid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

«Ilm on küll muutlik, aga praeguse seisuga tuleb väga külm maratoninädalavahetus,» ütles EMHI  sünoptik Merike Merilain Tartu Postimehele. «Meie prognoos ütleb praegu  neljapäevaks-reedeks öösel-hommikul miinus 21 kuni 27 kraadi. Üksikutes kohtades võimalik, et miinus 30.»


Kuid ameeriklaste ilmaprognoos annab Merilaini sõnul pühapäevaks meile peaaegu et sulailma.

Klubi Tartu Maraton uurib ilmaprognoose mitmest allikast. Vene gizmeteo.ru pakub Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul neljapäevaks miinus 12 kuni 21, maratonipäevaks aga miinus 13 kuni 17. «Kehv on see, et see prognoos näitab lumesadu, seda me küll ei taha,» nentis Kelk.

Vene allikas lubab maratoniks suhteliselt soodsat ilma, Norra yr.no aga EMHIga sarnaselt krõbedat külma. «Norralane ütleb, et laupäeva öösel on Tartus miinus 28 ja pühapäeva päeval miinus 21, Otepääl sama,» tõsines Kelk, «Kui see tõele vastab, on natuke probleeme.»

Võistlusmääruse järgi peab korraldaja osalejaid informeerima sellest, kui temperatuur on raja mõnes punktis –15 kuni –25. Kui temperatuur on suuremal osal rajast külmem kui miinus 25 kraadi, siis peab võistluse kas edasi lükkama või ära jätma. Ärajätmine on Kelgu sõnul kõige viimane variant, mida kaalutakse. Pigem lükatakse vajadusel lähe veidi edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles