Tartu Postimees kutsub lapsi joonistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste joonistused. Illustreeriv foto.
Laste joonistused. Illustreeriv foto. Foto: Laura Oks

Et arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama meid ümbritsevat igapäevaelu ehk ka sellise nurga alt, mille peale täiskasvanu ei pruugi tulla, korraldab Tartu Postimees maakondliku koolieelikute joonistusvõistluse «Mina märkan!».

Joonistada saab 14 teemal paljudest eluvaldkondadest. Üks teema on sel aastal õige eriline: palume joonistada oma maakonnalehele jõulukaardi. Kõik saadetud tööd jõuavad vaatamiseks Tartu Postimehe veebiväljaandesse ja iga teema parimad aasta lõpus ilmuvasse Tartu Postimehe kalendrisse.

Kalendri saavad kõik Tartu Postimehe tellijad, kelle tellimus on vormistatud 5. detsembri seisuga. Kalendrit vabamüügist osta ei saa.

Võistlema on oodatud Tartu linna ja maakonna koolieelikud. Iga osaleja võib saata ühe joonistuse ühel teemal, kokku siis maksimaalselt 14 tööd. Osalema on oodatud nii kodused kui ka lasteaialapsed. Täpsemad tingimused leiate sellelt veebiküljelt.

Osalemiseks peab lapsevanem olema tutvunud võistluse tingimustega, mis samuti asuvad viidatud veebiküljel.

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma juba kohe, kuid konkurss kestab 4. novembrini, mil võtame vastu viimased joonistused. Tööd palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Postimehe Tartu toimetusse aadressil Gildi 1, märgusõna «Mina märkan». Joonistusele peab olema lisatud (kas eraldi lehel või töö tagaküljel) töö pealkiri, joonistaja nimi ja vanus, lapsevanema nimi ja kontaktandmed ning vanema või esindaja allkiri. Vajaduse korral võib lisada ka lühikese selgitava teksti.

Joonistamiseks võib kasutada viltpliiatseid, pliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite, tavalisi kriite vms. Töö peab olema vormistatud horisontaalvaates ehk laiuti formaadis A4.

Kalendri valmimiseks annavad oma panuse paljud ettevõtted, kes aitasid ka teemad välja mõelda. Võidutööd ilmuvad aasta lõpul lisaks Tartu Postimehe veebilehele ka kalendris ja neist korraldatakse näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles