10 000 euro konkursile esitati Lõuna-Eestist 36 ideed

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prototon annab uuenduslikele ideedele 10 000 eurot.
Prototon annab uuenduslikele ideedele 10 000 eurot. Foto: Prototron

Rahastu Prototroni ideekonkursile esitas Lõuna-Eestist oma idee kokku 36 meeskonda, neist 17 Kagu-Eestist. Üle Eesti esitati sügisesse taotlusvooru 192 taotlust, mille seast selguvad parimad detsembri alguseks.

Prototoni tegevjuhi Jana Pavlenkova sõnul täitus ideekonkursi korraldajate soov innustada rohkem kaasa lööma aktiivseid inimesi ja ettevõtteid väljastpoolt Tallinna. «Sel korral võtsime fookusesse mõned Eesti piirkonnad ning kolmandik taotlusi on laekunud just sihtpiirkondadest – 35 Ida-Virumaalt ning 36 Tartust ja Kagu-Eestist.»

Järgneva pooleteise kuu jooksul peavad meeskonnad suutma tõestada, et just nende idee on väärt 10 000 euro suurust rahastust, Tehnopoli inkubatsiooni ja Hedman Partersi õigusnõustamist, lisas Pavlenkova.

Ideekonkursi taotlusi iseloomustab sel korral võrdlemisi lai tegevusalade kaetus. Hulganisti esitati taotlusi erinevate jagamismajanduse platvormide ehitamiseks. «Tõesti on sel korral projekte väga erinevates suurusjärkudes alates uudsest sisepõlemismootorist, robotitest kuni kitsede jälgimissüsteemini välja,» rääkis Pavlenkova.

Oktoobrikuu jooksul hindavad esitatud taotlusi Prototroni eksperdid, kes annavad osalejatele tagasisidet ning valivad välja 20 meeskonda, kes saavad läbida Prototroni programmi. Võitjaid kuulutatakse välja Tartus 9. detsembril peetava StartUp Day raames. Samal sündmusel tehakse teatavaks ka piirkondliku eripreemia võitjad.

2012. aastal Swedbanki, Teaduspargi Tehnopoli ja Tallinna tehnikaülikooli poolt asutatud prototüüpimise rahastu Prototron on tänaseks finantseerinud 41 idee prototüüpimist kogusummas ligi 500 000 eurot. Mitmetest on välja kasvanud rahvusvaheliselt tuntud edulood nagu Lingvist, Flydog, coModule, GlobalReader ja Sprayprinter.

Rahastajatena on liitunud keskkonnaministeerium, Tallinna linn, Utilitas ja Hedman Partners. Taotlusi järgmisesse vooru saab esitada 15. märtsini 2017 aadressil www.prototron.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles