Märt Põder: miks ma seekord ei hääletanud?

Märt Põder
, valimisliidu Vabakund nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Põder.
Märt Põder. Foto: SCANPIX

Kaasava eelarve sisu ja mõtte üle on Tartus korduvalt vaieldud. Nii mullune kui ka tänavune eelarvemenetlus tõstatasid aga taas hulga küsimusi. Näiteks, miks sirutab kaasav eelarve oma kombitsad linnaeelarvesse? Või miks pole esitatud ettepanekute menetlemisel võrdsust ja selgust?

Kaasava eelarve teise hooaja eel, 2013. aastal korraldasime linnaelanikega selle eesmärkide arutelu, mis jõudis lõpuks kaasava linnajuhtimise komisjoni, sealt volikokku ja e-riigi akadeemia raportisse. See oli vajalik arutelu, sest linna juhtkonnas ei tundunud olevat selget arusaamist, mis kaasav eelarve üldse on ja miks seda tehakse.

Arutelu tulemusena pandi paika ja hääletati kaasava linnajuhtimise komisjonis läbi kaasava eelarvemenetluse kolm peaeesmärki, mille täitmine peaks ühtlasi olema projekti edukuse mõõdupuu. Need eesmärgid olid järgmised:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles