Vallavanem: lauale jäi ainult Räpina suund

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeksi vallavanem Aleksandr Suvorov.
Meeksi vallavanem Aleksandr Suvorov. Foto: Sille Annuk

Meeksi vallavanem Aleksandr Suvorov kinnitas, et vallavalitsus pidas haldusreformi küsimustes aktiivselt läbirääkimisi naabervaldadega Tartumaalt, kuid mingil ajal need soikusid. Kuna aga ka neli Põlvamaa valda olid teinud Meeksi vallale ettepaneku alustada liitumiskõnelusi, jäi Räpina suund ainsana lauale.

«Augustikuuni pidasime läbirääkimisi kahel suunal. Koostöö Tartumaa suunal paraku lagunes,» selgitas ta. Läbirääkimised aga jätkuvad Räpina, Mikitamäe, Värska ja Veriora vallaga. Vastav ettepanek jõudis vallavalitsusse mullu detsembris. Praegust koostööõhkkonda peab vallavanem asjalikuks ja üksteisega arvestavaks.

Kui kõnelused lähevad hästi, moodustub tulevikus umbes 900-ruutkilomeetrine ja 9000 elanikuga omavalitsus.

«Küllap ootavad kõik riigikohtu otsust,» oletas Suvorov Tartumaaga kõneluste katkemisest rääkides. Ta pidas aga õhkõrnaks võimalust, et riigikohus haldusreformi peatab. Sestap töötataksegi Räpina suunal edasi. «Me peame olema valmis selleks, et riigikohus ei peata haldusreformi.»

Kodanike muret vallajuht teab. Nagu ka seda, et Järvselja ümbruse külad on ihanud Võnnu valla koosseisu juba ammu. Küll aga leiab ta, et elanikele ei muutu mitte midagi ka pärast haldusreformi, sest teenuskeskused jäevad praegustesse vallakeskustesse alles ning talvel lükatakse endiselt teid lumest lahti.

«Kiirabi ja päästeteenistuse liikumine pole aga juba praegu seotud omavalitsuste piiridega, vaid lähtutakse lähima punkti põhimõttest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles