Osa Meeksi valla külasid tõrjub ühinemiskava Räpinaga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeksi valla keskuseks on Mehikoorma.
Meeksi valla keskuseks on Mehikoorma. Foto: Kristjan Teedema

Meeksi vald peab ühinemisläbirääkimisi nelja Põlvamaa vallaga, mis aga on vastumeelne Järvselja, Rõka, Haavametsa, Parapalu ja Meerapalu küla elanikele. Nemad sooviksid kuuluda ka tulevikus Tartumaa koosseisu.

Meeksi ja Võnnu vallavolikogule saadetud läkituses esitavad 84 külade elanikku ja 30 teistesse omavalitsustesse sisse kirjutatud, ent kohapeal kinnisvara omavat inimest ettepaneku liita just need külad Tartu-poolse haldusterritooriumi osaga. Oma kirjas avaldavad nad soovi liituda Võnnu vallaga ning põhjendavad selliseid meeleolusid asjaoluga, et mitte miski ei seo neid Räpinaga, mis oleks plaani järgi uus omavalitsuskeskus.

Kogu liiklus, kaasa arvatud ainuke bussiühendus, viib inimesi Tartu poole, selgitavad pöördumisele allakirjutanud. Perearst ja hambaarst asuvad Võnnus, panga- ja postiteenuseid kasutatakse Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles