Sügispimeduses linna lisandub valgustust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse galeriid täidab Jevgeni Zolotko installatsioon «Alus I». Justkui osaliselt lagunenud vanas pühakojas on altari kohal kolmel ekraanil video isast, kes sunnib väikest poega autoga sõitma, sest ta ise on purjus.
Nooruse galeriid täidab Jevgeni Zolotko installatsioon «Alus I». Justkui osaliselt lagunenud vanas pühakojas on altari kohal kolmel ekraanil video isast, kes sunnib väikest poega autoga sõitma, sest ta ise on purjus. Foto: Kristjan Teedema

Sügiseselt pimedasse Emajõelinna toob tavalistele tänavavalgustitele ja hoonete valgustusele lisa suur mitmetahuline festival Tartu Valgus, millesarnast ei ole varem tartlaste ja nende külaliste silme ees korraldatud.

Festivalisündmused kulmineeruvad eeloleval nädalavahetusel. Algus on aga juba tehtud. Nimelt avati lõppenud nädalal Nooruse galeriis Tanel Randeri kureeritud näitusel «Tõotatud valgus» Jevgeni Zolotko installatsioon «Alus I».

Zolotko on valgust ja valgustust käsitledes rõhutanud vaimuvalgust, õigemini selle unarusse jätmisega kaasnevat lagunemist, mis ilmneb nii lagunema jäetud pühakodades kui ka ligimesearmastusest hõredates inimsuhetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles