Värske kala läheb järveäärses väikses tehases otse purki või ahju

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mees käib kalal ja puhastab kalu, siis perenaine Maarika Kõks teeb tehase köögis puhtama töö ja hoolitseb selle eest, et kala koos õigete maitseainete ja marinaadiga purki saaks.
Kui mees käib kalal ja puhastab kalu, siis perenaine Maarika Kõks teeb tehase köögis puhtama töö ja hoolitseb selle eest, et kala koos õigete maitseainete ja marinaadiga purki saaks. Foto: Kristjan Teedema

Iga kahe nädala tagant sõidab Tartumaal elav ettevõtja Lauri Koni oma autoga ligi 180-kilomeetrise ringi, et varustada Elva, Rõngu, Otepää, Kambja ja Tartu Konsumeid ja Maksimarketeid marineeritud Võrtsjärve angerja, koha ja haugiga.

Lauri Koni pole ametilt autojuht, vaid kõik tooted, mida ta veab, valmivad tema  ja ta naise Maarika Kõksi kodus Rannu vallas Väikse Rootsi talus otse vaatega Võrtsjärvele.

Mitu aastat tagasi ehitasid nad sinna väikese tööstuse, mis kannab taluga sama nime – Väike Rootsi. Et talu asub Võrtsjärve ääres, saab peremees sealt minna otse mööda kanalit paadiga järvele, et värske saak koju tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles