Galerii: sõudjad lõpetasid hooaja juubeliregatiga Emajõel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikkade traditsioonidega sügisene kaheksapaatide regatt Emajõel jõudis sel aastal oma 60. võistluseni. Tartusse sõudma sõideti nii Soomest, Lätist, kui mõistagi meie sõudmiskantsidest, nagu Pärnu, Viljandi ja Tartu.

Veel käisid nii veteranid kui tegevsportlased, naised ja mehed. Kokku 27 paatkonda. Veteranid pidid sõudma 3 km pikkusel distantsil, tegevsportlased 5,6 km mööda Emajõge allavoolu.

Naisveteranidest osutus parimaks paatkond, mille eestvedajad on seotud Pärnu sõudeklubiga. Nende aeg 3 km distantsil oli 10:26. Meesveteranidest suutsid võidu koduvetele jätta SAK Tartu esindajad. Nende võiduajaks samal distantsil kujunes 9:38.

Õhtupoolikul pääsesid veele ka tegevsportlased, kes pidid esmalt soojenduseks sõudma 5,6 km vastuvoolu ning pärast täiest jõust pingutades sama palju allavoolu.

Ajaga 19:24 tuli naiste arvestuses võitjaks Pärnu SK 1 võistkond. Neile järgnes 14-sekundilise kaotusega Pärnu SK Kalevi kaheksapaat. Kolmas koht tartlastele ajaga 20:32.

Oodatuimaks sõiduks võis pidada meeste sõitu, kus stardis ka olümpiasportlasi. Esikoha ajaga 17:00 võttis kindla eduga Pärnu SK Kalevi võistkond. Paatkonda kuulusid Ander Koppel, Rain Harjus, Rait Merisaar, Joosep Laos, Marko Laius, Johann Poolak, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja roolija Siim Schvede.

Teisel pool jõge treenivad Pärnu SK esindajad saavutasid teise koha, kaotades kodulinlastele 17 sekundit. Paatkonda kuulusid Martin Rahuoja, Daniel Liik, Tõnu Endrekson jt tugevad sõudjad.

Kõigest ühesekundilise kaotusega jäi kolmandale kohale Tartu ja Tallinna noortest sportlastest kokku pandud võistkond, kus lõid kaasa kodulinnas tuntud Rasmus Tensing, Joonatan Kama, Andres Nöps, Karl August Ruusalepp jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles