Galerii: Vanameestele toodi meeleheaks tantse ja laule

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu seeniormeesteklubi viieteistkümnenda sünnipäeva peole oli täna kokku sõitnud õnnitlejaid paljudest Eesti nurkadest – Tallinnast, Nõmmelt, Sangastest, Viljandist, Võrust, Viimsist, Elvast.

Õnnitlejate reas ootasid aga ka naised, näiteks boolingusõbrannad, kellega mehed võistlustel käivad. Kõige truumad kaaslased meestele on siiski teised tartlased ise, kuna pensionäride ühenduses Kodukotus tegutseb peale seeniormeesteklubi ka lauljaid, võimlejaid, keeleõppijaid ja tantsijaid ning kõik nad tahtsid kõnesid pidada ja end meestele näidata.

Kõige säravamad kingitused olidki kirevad esinemised, millega saalipubliku ees hiilati.

Klubi president Kalev Jahnson rääkis, et klubi loomise eest viisteist aastat tagasi tuleb kõige tänulikum olla Kodukotuse juhatuse liikmele Aime Kalpusele, kes mehi utsitas ja järje peale aitas.

Klubi kõige vanem liige on praegu 91-aastane Einar Kuusik ning klubi teenekaim spordimees Richard Annamaa. Klubi liikmete seas on aga arste, õpetajaid, elektrikuid, rongijuhte, zootehnikuid, linnapäid, majandite esimehi, autojuhte ja teisi.

Kohal viibinud Tartu linnapea Urmas Klaas rõõmustas koos saalitäie peolistega, öeldes, et elus on päevi, mida tuleb tähistada, sest küll jõuab neid lehti mõnel teisel päeval ka riisuda. Ta andis lootust, et kui läbirääkimised Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsiga hästi lähevad, võiks ERMi endine näitusemaja Kuperjanovi tänavas linna seltside majaks saada küll. Nii saaksid seeniormehed ühes Kodukotusega palju paremad ruumid ja võimalused oma hobideks ja muudeks tegevusteks.

Tartu seeniormeesteklubis on 85 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles