Galerii: raekoja uued kellad jõudsid Tartusse

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval jõudsid Tartusse raekoja kellamängu 34 kella. Enne, kui need raekoja torni viidi, pandi kellad linlastele vaatamiseks raekoja trepile.

«Tartu linn saab nüüd endale Eestis unikaalse ja väga mitmekesiste võimalustega kellamängu, mida ootame kõiki kuulama alates oktoobri lõpust. Täname kõiki neid, kes lõid kaasa Tartu kellamängu heaks korraldatud annetuskampaanias,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tartu raekoja kellamängu täienduseks telliti tänavu kevadel maailma juhtivast kellatehasest, Hollandi kuninglikust valukojast 16 uut kella. Selleks, et Tartu raekoja uued kellad sobituksid kõlaliselt 15 aastat tagasi Karlsruhe kellatehases valmistatud vanade kelladega, lasti Hollandi meistritel 18 Saksa kella ümber häälestada.

16 uue kella valmistamine, kohaletoomine ja paigaldamine läks maksma 55 000 eurot ning 18 vana kella häälestamine 15 000 eurot. Tartu kellamängu täiendamiseks korraldatud annetuskampaania käigus koguti eraisikutelt ja ettevõtjatelt 39 718 eurot.

Uus kellamäng hakkab Tartu raekoja tornist kõlama 28. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles