Õpetajad naasevad uute teadmiste ja varustusega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna ja maakonna kehalise kasvatuse õpetajad sulgpallitrennis.
Tartu linna ja maakonna kehalise kasvatuse õpetajad sulgpallitrennis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti sulgpalliliit kutsus Tartu linna ja maakonna kehalise kasvatuse õpetajad tänaseks ülikooli spordihalli reketimängu õppima, et hiljem saaksid nad oma teadmisi õpilastele edasi anda. Peale selle pani liit õpilaste jaoks kaasa ka sulgpallivarustuse.

Sulgpalliliidu spordikoordinaator Kristiina Kivari tõdes, et Tartumaal juba on sulgpall väga populaarne ala ning seda harrastatakse Triitoni ja Nõo sulgpalliklubis väga kõrgel tasemel. 

Nüüd on aga rahvusvaheline sulgpalliliit otsustanud selle ala kandepinda laiendada ning korraldab Eesti alaliidu kaudu treeninguid kooliõpetajatele. Ühe päeva pikkuse treeningu järel peaksid õpetajad suutma ala põhitõdesid juba õpilastele selgitada.

«Teeme algkoolituse alates reketi hoidmisest ja jalgade asendist,» kirjeldas programmi USTA sulgpalliklubi treener ja meistriliiga sulgpallur Karl-Rasmus Pungas. Tema sõnul polnud ükski tänasel koolitusel osalenud õpetaja varem tõsisemalt sulgpalliga kokku puutunud. 

Ülikooli spordihallis osales terve päeva kestnud sulgpallikoolitusel 24 õpetajat, mis on Eesti sulgpalliliidu tegevjuhi Renna Undi sõnul optimaalne arv. Peale Tartu õpetajate sõitis kohale kehalise kasvatuse edendajaid ka Võnnust, Elvast, Otepäält ja mujalt.

Pungas teeb koos Pärnu sulgpalliklubi treeneri Anneli Kõrgega tehakse üle Eesti kuus koolitust. Tartust alustati, järgnevad veel Rakvere, Paide, Haapsalu, Põlva ja Tallinn. Huvi nende vastu oli suur ning kohad täitusid kiiresti, kinnitas Unt.

Igale osalenud koolile kingib sulgpalliliit ka varustuskomplekti, kuhu kuulub 16 reketit, neli võrku ja kolm torutäit palle. Peale selle saavad koolid eestikeelsed sulgpalli algõpetuse raamatud, kus on kirjas, millest alustada ja kuidas edasi liikuda.

«Sulgpall kõigile» on rahvusvahelise sulgpalliliidu algatus, mille raames on praeguseks sulgpallikoolitusi korraldatud rohkem kui sajas riigis üle kogu maailma. Eesti liitus programmiga mullu, siis osales koolitustel 145 õpetajat 80 koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles