Saalijalgpallur kingib endale sünnipäevaks rekordpika vutimatši

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Mitrofanov mänguhoos. Kui mullu kuulus tema klubi JK Maksimum saalijalgpalli meistriliigasse, siis tänavu antakse pallile pihta esiliigas.
Maksim Mitrofanov mänguhoos. Kui mullu kuulus tema klubi JK Maksimum saalijalgpalli meistriliigasse, siis tänavu antakse pallile pihta esiliigas. Foto: Maksim Mitrofanovi erakogu

Eeloleval reedel oma 30. sünnipäeva tähistav Tartu vutimees Maksim Mitrofanov kutsub ümmarguse tähtpäeva puhul kokku endised ja praegused võitluskaaslased, et pidada maha Eesti kõigi aegade pikim saalijalgpallimatš.

Eesti saalijalgpalli rekordit asutakse püüdma laupäeval, 15. oktoobril kell 10 Nõo spordihoones. Esialgsete plaanide kohaselt annavad kaks võistkonda nahkkerale ilma pausideta pihta viis tundi järjest.

«Olen olnud terve elu spordiga seotud ning juba pikalt olen mõlgutanud plaani millegi niisuguse korraldamiseks. Nüüd leidsin, et aeg on küps,» rääkis Maksim Mitrofanov.

Ta täpsustas, et mõlemas võistkonnas on kuni 14 mängijat. Peale kunagiste või praeguste meeskonnakaaslaste saab platsil näha ka vutimehi, kellega Mitrofanov on oma karjääri jooksul jalg- või saalijalgpalli mängides vastamisi olnud.

«Kutsutute seas on peamiselt need, kellega olen koos pikalt mänginud, rühmast «kelle vastu olen mänginud» aga need, kes on praegu heas füüsilises vormis,» selgitas Mitrofanov, kes on murujalgpalli tagunud põhiliselt Tartu Ülikool Fauna ridades. Saalijalgpallis on ta esindanud mitut klubi, viimased kaks aastat on ta tegutsenud Tartu JK Maksimumis, mis kuulus mullu Eesti saalijalgpalli meistriliigasse.

Maksim Mitrofanovi sõnul on ürituse tuntumad nimed ilmselt Red Bull Toe 2 Toe 2012. aasta võitja Lauri Kivimeister, mitu aastat jalgpalli Premiumi liiga ja esiliiga tasemel mänginud Aleksander Pruttšenko ning Eesti saalijalgpalli koondise mängija Andrei Gornev.

Eesti saalijalgpallurid võtavad esialgu ette viie tunni pikkuse matši, kuid maailmarekord on peaaegu kaks ööpäeva kestnud kohtumine. 2014. aastal anti Oxfordis pallile pihta 45 tundi ühtejutti ning selles mängus osales ka eestlane Tarvo Kunz. «Mina esialgu ei julgenud nii pikka mänguaega ette võtta. Vaatame, kes on milleks suuteline viie tunniga,» muigas Mitrofanov.

Eesti saalijalgpalli rekordi püstitamist võivad laupäeval Nõkku oma silmaga kaema minna kõik soovijad, seda enam, et üritus on heategevuslik. Nimelt kogutakse annetusi saalijalgpalli eelmise hooaja suurima väravaküti Vitali Bolšakovi heaks, kes on augustis juhtunud ränga tööõnnetuse järel üle elanud raskeid operatsioone ning viibib praegu taastusravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles