Priit Pullerits: Klavanist jääb väheks

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits

Vähemalt ühes on Eesti jalgpall, kui rääkida tipptasemest, kõvemal järjel kui Venemaal. Oskate aimata, milles? Ega vist. On nimelt selles, et Eestil on jalgpallur, kes mängib Inglismaal Premier League’is, maailma küllap populaarseimas ja tugevuselt ühtlaseimas liigas, aga Venemaal mitte. Muudest, väiksematest lähiriikidest nagu Soome, Läti, Leedu ja Ukraina rääkimata. Seetõttu on arusaadav, miks Ragnar Klavan, FC Liverpooli kaitsja, pääseb Eesti uudistesse isegi siis, kui ta Inglismaal platsile ei pääse.

Müts maha Klavani ees. Tunamullu rääkis ta mulle pikas intervjuus nii: «Olen juba väiksest saati tahtnud pääseda Bundesligasse ja Premier League’i. Nüüd olen Bundesligas mänginud kaks aastat, unistus on kunagi Premier League’i jõuda. See on eesmärk, mis mind edasi viib, motiveerib. Iga päev, isegi puhkusel, kui trenni teen, mõtlen selle peale. Ja kui selle peale mõtlen, muutub unistuste poole liikumine kergemaks.» Tubli mees: tegi unistuse teoks.

Eesti traagika on selles, et võrreldes Soome, Läti, Leedu ja Ukrainaga, Venemaast rääkimata, ongi Klavan ainus meeskonnaala tegija, kes suutnud tõeliselt suurde mängu sisse murda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles