Liibanonist pärit põgenikepere sõitis tagasi kodumaale (12)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PM / Katri Karing

Olgugi et põgeniketulv Euroopasse ja sealhulgas Eestisse kipub ajapikku kasvama, on pagulaste hulgas neidki, kes soovivad kodumaale naasta. Sel aastal läks kodumaale tagasi Eestis rahvusvahelise kaitse saanud ja paar aastat Tartus elanud viieliikmeline Liibanonist pärit pere.

Tartus tegeles selle perega Johannes Mihkelsoni keskus, mis pakkus neile selle kevadeni tugiisiku teenust. Nende tugiisik Juhan Saharov tunnistas, et talle ei jäänud muljet, nagu oleks see pere soovinud kodumaale naasta. «Kaitse saanute puhul on tõesti see tagasipöördumise soov harv juhus, varjupaigataotlejate puhul mitte,» märkis ta.

Samas tõdes Saharov, et põgenikud tugiisikule ka kõiki plaane ja mõtteid ei räägi. «Tugiisikud toetavad neid igapäevastes asjaajamistes. Meie aitasime neid näiteks lasteaiaga suhtlemisel, nende kolm last käisid lasteaias,» meenutas ta kokkupuuteid Liibanonist pärit perega.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles