Pildid: laadalised trotsisid Peetri kiriku õuel koerailma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peetri kogudus, kool ja lasteaed korraldasid täna lõikustänupüha laada, kus kaubeldi kodus valmistatud roogade, käsitöö ja aiasaadustega. Ühtlasi tähistati üritusega 110 aasta möödumist esimese eesti õppekeelega algkooli asutamisest toonasel Eesti- ja Liivimaal

Ilm laadalisi just ei hellitanud. Kõle kirdetuul ja taevast tilkuv vihm pani eriti väiksemate huviliste vastupidavuse proovile. Publikut tuli kokku siiski parasjagu ning laadamelu kestis paar tundi.

Soovijad said minna ka kirikusse sooja, kus koguduse lasteaiaõpetajad esitasid marionettnukuetenduse ning kus luterliku Peetri kooli direktor Tarvo Siilaberg esitles raamatut «Kool kui väärtuspõhine kogukond». Kirikus oli avatud ka kohvik ning töötuba.

Laadalt teenitud tulu suunati nii lasteaialaste kui kooliõpilaste heaks. Muu hulgas lasteaia rühmadele pillide ostmiseks ning keraamika põletusahju soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles