Lasteaia ehitus tõi tüli majja

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia 2 krundil asuva Kesklinna lastekeskuse üks hoonetiib lammutati ja selle asemele kerkib senisest suurem hoone. Linna, ehitaja ja projekteerija vahel on aga tekkinud vaidlus, kelle süül pole projektis kirjeldatud korrektselt seda, millega tuleks täita vundamendialune pinnas.
Akadeemia 2 krundil asuva Kesklinna lastekeskuse üks hoonetiib lammutati ja selle asemele kerkib senisest suurem hoone. Linna, ehitaja ja projekteerija vahel on aga tekkinud vaidlus, kelle süül pole projektis kirjeldatud korrektselt seda, millega tuleks täita vundamendialune pinnas. Foto: Margus Ansu

Kesklinna lastekeskuse ehitusel lahvatas Tartu linnavalitsuse ja maja projekteerija vahel erimeelsus, mille lahendamisel kumbki pool järele ei anna, ning õiguse saamiseks on mõlemad valmis võtma ette kohtutee.

Akadeemia 2 asuv Kesklinna lastekeskuse hoone on viimastel aastatel leheveergudel olnud maja lagunemise, lasteaia ajutisele pinnale kolimise ja uue maja ehitamiseks vajaliku eurotoetuse venimise tõttu.

Tänavu suvel jõudsid uue hoone ehitushanke võitnud OÜd Jaagor Grupp ja Sahkar TT lõpuks vana lasteaiahoone kauaoodatud lammutamiseni. Ootamatult leiti vana vundamendi alt aga veelgi vanem vundament ning sõjaaegsed pommiaugud, mis olid täidetud tol ajal kättesaadava materjaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles