Noore kunsti oksjon käis rohkem veebis kui saalis

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonit juhtinud Andres Keili selja taga on Hapniku maal «192 tundi».
Oksjonit juhtinud Andres Keili selja taga on Hapniku maal «192 tundi». Foto: Raimu Hanson

Tartu noore kunsti oksjonil kolmapäeval Tartu loomemajanduskeskuse saalis läks oksjonile pandud 75 teosest lõpuks enampakkumisele 73, millest jäi müümata 21. Osta.ee portaalis samal ajal tegutsenud ostjad omandasid 52 müüdud teosest 48 ja saalis istunud enampakkujad vaid 4. Oksjoni uus projektijuht Maria Lang jäi selliste arvudega üldjoontes rahule.

Kõige kallimalt – 800 euro eest ehk alghinnaga – leidis ostja Edward von Lõnguse maal «Saturn õgib burksi», hinna poolest järgmine müüdud maal oli Alar Tuule «Fookustama» – 686 eurot.

Väga elava pakkumise põhjustas viimastel oksjoni minutitel portaalis Osta.ee Madli Lavini «Autoportree müsteeriumina» – alghind oli 200 ja lõpupakkumine 420 eurot.

Oksjonisaalis põhjustas suure aplausi Madis Oru maali «Džokid» müügi lõpule jõudmine. Alguses andsid vaheldumisi aina kõrgema hinna peale oma ostuhuvist märku kaks ostjat. Lõpuks lisandus neile kolmas. Nõnda tõusis alghind 250 eurolt kümne euro kaupa 590 eurole.

«Ma arvan, et oksjon läks väga hästi,» ütles projektijuht Maria Lang. «Oleksin oodanud, et inimesed tuleksid arvutist välja rohkem oksjoniruumi, ostuhuvi oli ilmselgelt suurem internetis. On vaja töötada selle nimel, et järgmine kord oleks ostuhuvi saalis rohkem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles