Tõraveres korraldatakse nädalavahetusel vaatemänguline valguse festival

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulline valguse festival Tõraveres.
Mulline valguse festival Tõraveres. Foto: Tartu Observatoorium

Juba teist aastat korraldavad MTÜ Stellaarium ja Tartu observatoorium kosmose nädala raames Tõraveres valguse festivali.

Festivalil muutub Tartu observatooriumi peamaja päikeseloojangul kõigile avatud demo-ja katselaboriks ning teleskoopide pargist saab valguse ja muusika rütmis sädelev ulmeline muinasmaa.

Festivalil on avatud kaks paralleelselt ala – teadusala ja etenduskunstnike ala. Teadusala asub observatooriumi peahoones ja suure teleskoobi tornis paiknevas Stellaariumi ruumides. Seal avatakse kokku 24 erinevat teadustuba ja laborit, kus tutvustavad oma saavutusi nii observatooriumi kõigi nelja (kosmosetehnoloogia, kaugseire, tähefüüsika ja galaktikate füüsika) osakonna teadurid kui ka ettevõtted, kes tegelevad otseselt või kaudselt kosmoseteadusest pärinevate rakenduste loomise või kasutamisega.

Etenduskunstide ala aga asub observatooriumi pargis, kus toimub rännak-lavastus «Kosmosesse külla», mis sel aastal keskendub planeet Maa vaatlusele kosmosest.

Iga aastase kosmosenädala eesmärgiks on läbi kosmose valdkonna väärtustada loodus- ja täppisteadusi ühiskonnas ning avaldada poolehoidu kosmoseprogrammidele, mis on andnud võimaluse inimkonnale avardada teaduse kui ka igapäevaelu mugavuse piire.

Festival on osavõtjatele tasuta ning korraldajad ootavad kõiki suuri ja väikeseid teadus-, kunsti- ja muusikahuvilisi. Valguse festival toimub Tõravere alevikus Nõo vallas Tartumaal laupäeval, 8. oktoobril kell 18.27 – 22. Ürituse algus on seatud vastavalt päikeseloojangu ajale Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles