Vene turismiportaal seab Tartut eeskujuks oma riigi võimudele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis portaalist towntravel.ru.
Kuvatõmmis portaalist towntravel.ru. Foto: Repro

Tartut külastanud Vene turistid otsustasid võrrelda Emajõelinna ühe vanima Vene linna Muromiga, mis rus.postimees.ee teatel on samuti rikas ajaloo ja kultuuriliste vaatamisväärsuste poolest ning peaaegu sama suur pindalalt ja elanike arvult.

Portaalis towntravel.ru on sissejuhatavalt kirjas, et kuigi Murom oli omal ajal vürstiriigi võimukas pealinn, on ta praeguseks muutunud tagasihoidlikuks linnakeseks Vladimiri oblastis. Kuid Tartut, mis on oma ajaloos kuulunud mitmele riigile, nimetatakse praegu isegi Lõuna-Eesti pealinnaks, kirjutab linnareisiportaal.

«Tartut võib seada eeskujuks Vene valitsejatele ja linnajuhtidele, et nad mõistaksid, mida oleks võinud teha Vene väikeste ajalooliste linnadega õige lähenemise ja rahaliste vahendite paigutamisega,» lisavad Muromi ja Tartu võrdlejad sissejuhatuseks.

Seejärel saab lühikeste kommentaaridega varustatud piltidelt vaadata, mis on portaali towntravel.ru autoritel silma hakanud Tartus ja Muromis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles