Linn päästab hädas eralastehoiu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagises Forseliuse keskuses on Karu lastehoiu kasutuses umbes 1400 ruutmeetrit pinda. Ruumide omanik AS Agerinvest lõpetas läinud neljapäeval makseraskustes OÜga Väike Karu üürilepingu ja annab lastehoiu ruumid Tartu linnale üürile.
Kunagises Forseliuse keskuses on Karu lastehoiu kasutuses umbes 1400 ruutmeetrit pinda. Ruumide omanik AS Agerinvest lõpetas läinud neljapäeval makseraskustes OÜga Väike Karu üürilepingu ja annab lastehoiu ruumid Tartu linnale üürile. Foto: Kristjan Teedema

Pikka aega makseraskustes olnud OÜ Väike Karu jäi ilma Tartu linna tegevustoetusest ning nende Tähe tänaval tegutsenud lastehoiu ruumide omanik lõpetas ettevõttega üürilepingu. Et lapsed ja töötajad saaksid lastehoius siiski jätkata, asub Tartu linn ise samas kohas teenust pakkuma.

Nädal tagasi selgus, et maksu- ja tolliamet pole nõus Väikese Karu maksuvõlga ajatama ning seetõttu ei ole ka Tartu linnal seaduse järgi voli jätkata ettevõttele tegevustoetuse maksmist. Väikese Karu maksuvõlg riigi ees on 232 857 eurot, lisaks intressivõlg 21 900 eurot.

Linna haridusosakonna juhataja Riho Raave rääkis, et läinud neljapäeval linnaga kohtudes teatas ettevõte, et kavatseb esitada Tartu maakohtule pankrotiavalduse ning jätkata lastehoiu- ja lasteaiateenuse pakkumist puhtalt lehelt OÜ El Oso äriühinguna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles