Sulgpallurid alustasid Suure auhinnasarja turniiri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must
Raul Must Foto: Kristjan Teedema

Grand prix' esimesel etapil Tallinnas Lasnamäe sulgpallihallis osales 136 sulgpallurit Soomest, Lätist ja Eesti klubidest. Mängiti neljas liigas.

Pärast olümpiamänge Rios tegi Raul Must (sulgpalliklubi Triiton) oma esimese koduse etteaste ja võitis Tallinnas Eesti GP sarja esimese etapi meistriliiga üksikmängu. Must ei loovutanud vastastele ühtegi geimi, ütles Triitoni treener Rainer Kaljumäe. Raskeimaks kujunes finaal, kus Must alistas soomlase Tommi Saksa 21:18 ja 21:11.

Novembri alguses peetavaks juunioride MMiks valmistuv Marcus Lõo (sulgpalliklubi Triiton) jõudis heade võitudega poolfinaali, kuid pidi seal tunnistama samuti Tommi Saksa paremust.

Naisüksikmängu, kus paljud kodused konkurendid kaasa ei löönud, võitis samuti juunioride MMiks valmistuv Mari-Ann Karjus (Tondiraba sulgpallikool). Ta alistas finaalis Soome sulgpalluri Heili Ihalaineni 21:7 ja 21:19.

Meespaarismängus ei jätnud teistele sõnaõigust valitsevad Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi): nad võitsid kõik mängud kahe geimiga. Finaalivastasteks olid Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa (sulgpalliklubi Triiton). 

Naispaarismängu võitsid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel (Nõo sulgpalliklubi). Nad on liitunud sulgpalliklubi Triiton treeningutega ja seadnud endale kõrge eesmärgi hästi esineda koos ülejäänud Eesti koondisega novembris võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel.

Kõige tasavägisemaks kujunes segapaarismängu finaal, kus mõne aasta tagused Eesti meistrid Mihkel Laanes ja Kristin Kuuba taasühinesid ja alistasid valitsevad Eesti meistrid Raul Käsneri ja Helina Rüütli kolmandas, otsustavas geimis 21:16.

Võistlus oli hea ülevaade mängijate vormist eesseisvateks tiitlivõistlusteks. Täiskasvanute koondisel seisavad novembri keskel ees võistkondlikud Euroopa meistrivõistlused Bulgaarias, kus alagrupi vastasteks on Bulgaaria, Leedu ja Fääri saared. Juuniorid sõidavad maailmameistrivõistlustele Hispaaniasse juba novembri alguses.

Intervjuud Raul Mustaga saab vaadata TriitonTV Youtube kanalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles