Miss Valentine laiendab haaret

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Hongkong pole iluvõimlemises veel tippriik, tuldi isuga Tartusse Miss Valentine'ile võistlema. Pildil Tracy Chow Wing Sze (lindiga) ning June Siu Chun Yi.
Kuigi Hongkong pole iluvõimlemises veel tippriik, tuldi isuga Tartusse Miss Valentine'ile võistlema. Pildil Tracy Chow Wing Sze (lindiga) ning June Siu Chun Yi. Foto: Margus Ansu

Eile hommikul ei saanud arugi, et Hongkongi võimlejatel on seljataga pikk lennureis koos mitmetunnise sundpeatusega Helsingis. Tüdrukud vihtusid Miss Valentine’iks hoolega trenni teha.


«Me ei teadnud Eestist just väga palju,» ütleb võimlemisturniirile saabunud Hongkongi võimlejate treener Yolando Ng. Miss Valentine’i võistlusestki said selle eksootilise paiga võimlemisklubi esindajad teada tänu kohtumisele festivali korraldaja Janika Mölderiga.

Ngi sõnul ei ole iluvõimlemine Hongkongis väga levinud, kuna lapsed on koolitööga niivõrd rakkes, et trenniks ei jää lihtsalt kuigi palju aega. Sellegipoolest otsustati sõita kaugesse Eestisse võistlema.

Peale Hongkongi on Miss Valentine’i haare laienenud näiteks Kuveiti. «Kuveidi võimleja ema on tegelikult venelanna, kes on abiellunud kuveit-lasega,» selgitab Mölder.

Sõbralik turniir

Tulla on lubanud 30 riigi võimlejad: Aserbaidžaan, Belgia, Bulgaaria, Kanada, Eesti, Hispaania, Soome, Prantsusmaa, Gruusia, Saksamaa, Kreeka, Hongkong, Ungari, Iisrael, Jaapan, Kuveit, Läti, Leedu, Moldova, Holland, Norra, Poola, Rumeenia, Venemaa, Rootsi, Tšehhi, Türgi, Usbekistan, Ukraina ja Valgevene.

Janika Mölder ei ole enam šokeeritud ülisuurest huvist Tartu võistluse vastu, vaid arvab, et on aru saanud Va­len­tine’i fenomenist: «See on sõbralik turniir. Teiseks – siia on suhteliselt odav tulla.»
Mis seal salata, sama tempo jätkudes võib A. Le Coqi spordimaja peagi laiendust vajada. Eriti just soojendusruumide osas. Mölder teab varasematest aastatest ka juhtumeid, kus vajati kiirabi.

«Kitsas on, võimlejad põrkavad kokku ja viskavad kogemata üksteisele kurikaid pähe. Aga tundub, et kitsikus ei ole võistlejaile probleem – neid tuleb igal aastal üha rohkem,» räägib Mölder.

Kuulsuste plejaad

Juba 17. korda peetaval võistlusel näitavad oma võimeid mullu MMil medaleid jaganud Venemaa, Valgevene ja Aserbaidžaani esivõimlejad.

Tartusse tuleb ka 2010. aasta maailmameister olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva Venemaalt, kes jättis vahele MK-etapi Montréa­lis ja teeb hooaja avastardi just siin.

MMil hõbeda võitnud valgevenelannad Hanna Rabtsava ja Aliaksandra Narkevitš teevad tänavuse aasta esimese stardi koos kolmekordse MM-pronksi Alija Garajeva ja MM-pronksi Anna Gurbanovaga Aserbaidžaanist.

Galal astub üles tippspordist loobunud, kuid alatiseks publiku südamed võitnud maailmameister Anna Bessonova Ukrainast. Ta on endiselt tippvormis ja esineb võimlemis-galadel üle maailma.

Miss Valentine

Reedel, 11.02

• Kell 9–17 noorte võistlus.

• Kell 17–22 täiskasvanute võistlus ja rühmad.

Laupäeval, 12.02

• Kell 9–16 noorte võistlus.

• Kell 16–20 täiskasvanute võistlus ja rühmad.

• Kell 20 gala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles