Käesoleval nädalal algab kaasava eelarve hääletus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaasava eelarve näitus Kaarsillal.
Tartu kaasava eelarve näitus Kaarsillal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval, 6. oktoobril kell 10 algab tänavune Tartu kaasava eelarve hääletus, kus tartlased saavad teha valiku kaaslinlaste esitatud 25 idee vahel.

6.–12. oktoobrini korraldataval rahvahääletusel saavad tartlased hääletada kuni kolme idee poolt. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Hääletada saab nii elektrooniliselt kohalike omavalitsuste infosüsteemis Volis kui ka raekoja infokeskuses.

Tänavune kaasava eelarve protsess algas kevadel, kui 15. aprillist 8. maini sai esitada ideid. Tähtajaks laekus 87 ettepanekut, seejärel hindasid eksperdid nende teostatavust ning jätkavad 42 ideed. Juunikuistel aruteludel ideede autorite ja ekspertide osavõtul selgusid need 25 ideed, mis pääsesid hääletusele.

Kaasava eelarve ideeks võib olla investeeringuobjekt maksumuse ülempiiriga 75 000 eurot. Eesmärk on 150 000 euro eest viia 2017. aastal ellu vähemalt kaks ideed.

Ideedega saab tutvuda Kaarsilla näitusel, raekoja infokeskuses ja veebis kaasava eelarve kodulehel.

Kolmapäeval, 5. oktoobril kell 17 on huvilised oodatud Sisevete Saatkonda, kus ettepanekute autorid tutvustavad oma ideid ja vastavad küsimusele, kuidas just nende idee muudab Tartu paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles