Ettevõtlusnädal ärgitab suurelt mõtlema

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse ettevõtlusnädala moto on «Mõtle suurelt» ja selle kavas on Tartus ligi kaheksakümmend üritust, mis on osalejatele tasuta. Korraldajad ootavad osalema kõiki, õpilastest tegutsevate ettevõtjateni välja.

Nädal sisaldab mitmesugused konkursse, näitusi, seminare, õpitube, konverentse ja infopäevi, samuti korraldatakse õppemänge ja külastatakse ettevõtteid. Ambitsioonikate ärimudelite rakendamise näpunäidete kõrval tutvustatakse kavalaid müügivõtteid ja nupukaid lahendusi tootearenduses, ekspordis, müügis  ja teistes valdkondades.

Avakonverents

Dorpati konverentsikeskuses on täna ettevõtlusnädala suurim sündmus, avakonverents «Kuidas mõelda suurelt väikses Eestis?». Seal räägitakse sellest, kuidas väikese tegijana maailmas silma paista, aga ka väikesesse Eestisse talentide meelitamisest.

Teisipäeval peetakse Tartu ärinõuandlas alustava ettevõtja päeva «Sart või restart?». Sinna on oodatud kõik ettevõtlikud inimesed, kes soovivad alustada ettevõtlust või oma ettevõtetes rakendada uusi ideid. Päeva jooksul tutvustatakse tugiteenuseid ja toetusvõimalusi, turutrende ning nüüdisaegseid turundusvõimalusi.

Väikestele ettevõtjatele

Tegevust jagub nädala jooksul noortelegi. Alg- ja põhikooliõpilased saavad uues äri- ja kommuunikeskuses Spark osa koolitusmängust «Ettevõtlusküla», kus õpilased arendavad mängulisi ettevõtteid. Seeläbi õpivad nad, mida kujutab endast ettevõtlus koos müügi, finantside, turunduse, dokumendihalduse, klienditeeninduse ja palju muuga. Samuti korraldatakse teisipäeval noortele Tartu ülikooli ideelaboris ideede genereerimise töötuba. Seda juhtiv Jürgen Jürgenson võitis õpilasfirmade konkursil teise koha ettevõttega Pürg, mis toodab tööstuslikust pressvildist teklikotte. Samuti on neljapäeval suur õpilasfirmade konverents.

Ettevõtlusnädalat korraldatakse 2005. aastast. Iga aastaga on kasvanud nii ürituste kui ka osalejate hulk. Eelmisel aastal käis Tartu ettevõtlusnädalal ligi 4700 inimest.

Tartu ettevõtlusnädal

Kestab 3.–8. oktoobrini.

Koolitused, töötoad, ekskursioonid ja muud harivad üritused.

Valik üritusi

Täna on Dorpati keskuses avakonverents «Kuidas mõelda suurelt väikeses Eestis?».

Teisipäeval peetakse Tartu ärinõuandlas alustava ettevõtja päeva «Start või restart?».

Kolmapäeval on Open Mentoring Session: tegijad räägivad ja aitavad.

Neljapäeval leiab aset koostööfestival «Õigel ajal õiges kohas».

Reedel toimub seminar «Turismiettevõtte arendamise ja turunduse tänapäevased tööriistad».

Lisateave ürituste kohta ettevõtlus.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles