Linn tahab osta ERMi vana näitusemaja (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1962. aastal valminud ERMi näitusemajas (suurel pildil) tegutses nõukogude ajal raudteelaste klubi. Nüüd plaanib Tartu linn teha sellest seltsimaja, kus teiste hulgas hakkaks tegutsema eakate organisatsioon Kodukotus.
1962. aastal valminud ERMi näitusemajas (suurel pildil) tegutses nõukogude ajal raudteelaste klubi. Nüüd plaanib Tartu linn teha sellest seltsimaja, kus teiste hulgas hakkaks tegutsema eakate organisatsioon Kodukotus. Foto: Sille Annuk

Tartu linn plaanib Riigi Kinnisvaralt osta ära Kuperjanovi tänaval asuva ERMi endise näitusemaja ning soovib hoone anda eakate organisatsiooni Kodukotus käsutusse.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et Riigi Kinnisvara ASil, mis on Kuperjanovi tänava hoone ja kinnistu omanik, on ERMi vana näitusemajaga seoses olnud mitmeid mõtteid. Üks võimalus oli, et riigile kuuluv Tartu kunstimuuseum kolib sinna oma Vallikraavi tänava hoidlad, aga seda ei peetud mõttekaks.

Seejärel pöördus Riigi Kinnisvara linna poole ning pakkus hoonet esialgu üürida ning hiljem ka müüa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles