Volikogu taunis Vahile eksvangide keskuse loomise kava (1)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elanike nõudmisele vastu tulles kogunes Tartu valla volikogu reedel erakorraliselt, et arutada vanglast vabanenute ühiskonnaga lõimimise keskuse rajamist Vahi teele Tartumaa endise veterinaarkeskuse ruumesse.

Arutelu oli kiire, sõna said keskust projektirahaga kavandava Johannes Mihkelsoni keskuse esindaja, kogukonna esindajad, vallavalitsus tegi ettekande hoone õigusliku seisundi koha.

«Kokkuvõte sai selline, et kuna Riigi Kinnisvara ei ole suutnud oma hooneid hooneregistrisse korralikult sisse panna, esimesel osal on kasutusluba, aga kõikidel juurdeehitistel ei ole – pole ka projekti–, need on üle vaatamata ka päästeameti ja terviseameti poolt, siis sellisele hoonele vald kasutusluba anda ei saa,» ütles Tartu vallavanem Aivar Soop. «Teistpidi vaagisime ka seda, et kuna avalik surve kavandatud tegevuse suhtes on nii suur, peame sellega arvestame. Siis oligi volikogu üksmeelne otsus, et sellist tegevust me sinna lasta ei saa. See arutelu sai 20 minutiga läbi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles